Clubheld: Erik Ultee

Category: Clubheld 141

In deze rubriek brengen wij verschillende leden onder de aandacht die veel werk voor de club verzetten. Op deze manier geven wij hen de spotlight die ze verdienen én hopen wij andere mensen te enthousiasmeren om samen met hen de club nog mooier te maken!

Lees hieronder meer over Erik of leer hem kennen in dit filmpje!

1. Kan je in het kort uitleggen wie je bent?

Erik Ultee. Was getrouwd met Eef Ultee. Sinds 2018 weduwnaar, maar nu een hele lieve vriendin. Vader van Nick, Danny en Denise Ultee. 68 jaar en al vier jaar met pensioen. Altijd in het onderwijs gewerkt. Nick heeft ooit gehonkbald, maar niet fanatiek. Danny had andere interesses en Denise is een fanatieke softbalster en coach.

2. Hoe lang ben je al lid van de Hurricanes?

55 jaar! Op mijn 13e werd ik lid van Donar. Ik was al een paar keer gaan kijken op het voetbalveld van Donar om naar honkbal te gaan kijken en toen de vereniging verhuisde naar het sportpark en een jeugdafdeling werd opgericht heb ik mij aangemeld als lid.

3. Hoe lang doe je al vrijwilligerswerk voor de Hurricanes?

Vanaf het moment dat ik lid ben. Als jeugdlid heb ik krantjes rondgebracht en oud papier opgehaald. Dus al 55 jaar!

4. Waarom doe je eigenlijk vrijwilligerswerk?

In een vereniging kun je niet alleen consumeren, maar wordt er ook van je verwacht dat je produceert. Ik vind het leuk om activiteiten te organiseren waar mensen/leden van profiteren/blij van worden.

5. Wat voor taken doe je allemaal?

Nu niet zoveel meer, maar in de afgelopen jaren heb ik veel/soms teveel taken op mij genomen. Tegenwoordig zit ik in de onderhoudsploeg en klussen we elke maandag op de club. Beetje slap lullen en dan aan het werk. Maaien, schoonmaken, enz. In de wintermaanden organiseer ik klaverjasavonden. En af en toe word ik nog gevraagd om een training te geven aan teams. In het verleden heb ik me ingezet op meerdere gebieden. Zo was ik coach van softbal- en honkbalteams, lid feestcommissie, bestuurslid, materiaalman. Teveel om op te noemen eigenlijk.

6. Welk taken vind je het leukste om te doen en waarom?

Coaching en training! Ik vind het leuk om kinderen/volwassenen iets te leren. Daarom ben ik ook wsl het onderwijs in gegaan. Hoe leuk is het als je met je team traint op bepaalde situaties of technieken en dat blijkt ook nog te werken.

7. Waar ben je het meest trots op in wat je doet/gedaan hebt?

Moeilijk te zeggen. Kampioenschappen met dames softbal, Nederlands kampioen met herensoftbal, kampioen met honkbal 1 na 12 jaar, pupillen trainen waarvan er jaren later vijf spelers in de hoofdklasse speelden, 1000 lotenactie organiseren voor de bouw van een nieuwe kantine, maar ook velden weer speelklaar maken voor een nieuwe competitie.

8. Zijn er taken waar je wel hulp bij zou willen gebruiken?

Onderhoud. Momenteel zijn we met drie man, waarvan een persoon de kantine elke week fris en fruitig maakt. Zelf heb ik twee linkerhanden en mijn maat Rob Karel is

technisch maar inmiddels op leeftijd en kan lichamelijk niet alles meer aan. Hij geeft meestal de opdrachten en instructies en die probeer ik dan zo goed en zo kwaad als het kan uit te voeren. Het wordt tijd dat een stel leden met pensioen gaat en de helpende hand toesteekt. Vooral op technisch gebied.

9. …of eventueel over zou willen dragen aan iemand anders?

Coaching/training heb ik inmiddels al een tijdje over gedragen aan de jeugd. Ze zijn enthousiast en wat dat betreft mogen wij als Hilversum Hurricanes niet klagen. De meeste teams beschikken over een of meerdere coaches en dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Maar ook onderhoud! De jaren gaan echt wel tellen.

10. Waarom zou eigenlijk iedereen een clubheld moeten willen worden?

Ik weet niet of je een clubheld moet willen worden. Je doet de dingen die je doet niet om in de schijnwerpers te staan of er zelf beter van te worden, maar om anderen/de vereniging te helpen beter te worden.

Related Articles