Clubheld: Gaetano Budding

Category: Clubheld 24

In deze rubriek brengen wij verschillende leden onder de aandacht die veel werk voor de club verzetten. Op deze manier geven wij hen de spotlight die ze verdienen én hopen wij andere mensen te enthousiasmeren om samen met hen de club nog mooier te maken!

1. Kan je in het kort uitleggen wie je bent?

Ik ben Gaetano Budding, 23 jaar, uit Hilversum. Ik werk als verkeerskundig adviseur bij XTNT, een adviesbureau op het grensvlak van verkeer, gedrag en communicatie.

2. Hoe lang ben je al lid van de Hurricanes?

Ik denk dat ik lid ben sinds mijn derde, maar eigenlijk liep ik daarvooral al wekelijks rond bij de Hurricanes. Ik ben opgegroeid in een echte clubfamilie.

3. Hoe lang doe je al vrijwilligerswerk voor de Hurricanes?

Ik denk dat ik nu aan mijn 14de seizoen als trainer/coach begin. Ik ben begonnen met training geven toen ik 10 jaar oud was. Achteraf bleek dat ik spelers trainde die ouder waren dan ik… Zo ben ik begonnen als assistrent trainer en doorgegroeid tot ik vanaf mijn 16de als hoofdcoach fungeerde.

4. Waarom doe je eigenlijk vrijwilligerswerk?

Ik ben gaan coachen omdat mijn broers toen ook coachten en ik hun voorbeeld wilde volgen. Eenmaal aan het coachen vond ik het voornamelijk bij de jongste teams heel mooi om hun progressie te zien. Ik ben later ook meer taken op gaan pakken. Dat deed en doe ik vooral, omdat ik een hart heb voor de club en er met plezier naartoe ga en het aanvoelt als thuis.

5. Wat voor taken doe je allemaal?

Ik ben op dit moment coach van de HB U12-2 en de BB Majors. Daarnaast doe ik nog meer dingen voor de vereniging, zoals de communicatiekanalen en geef ik de scorecursus. Het klinkt misschien wat veel, maar ik ben gaan minderen

6. Welk taak vind je het leukste om te doen en waarom?

Uiteindelijk blijf ik coachen toch wel het leukst vinden. Ik maak voor mijn werk al genoeg uren voor het scherm, dus juist fysiek in de buitenlucht met andere mensen bezig zijn geeft mij veel voldoening en om dan het plezier en de progressie bij de spelers te zien, dan is mijn dag geslaagd.

7. Waar ben je het meest trots op in wat je doet/gedaan hebt?

Het meest trots ben ik op de spelers en coaches die ik na jaren nog steeds op de club zie lopen. Ik heb hen een duwtje mogen geven in de goede honkbalrichting en zij zijn zelf door gaan groeien en nog steeds betrokken bij de club en de sport.

8. Zijn er taken waar je wel hulp bij zou willen gebruiken?

Voornamelijk bij het onderhouden van de communicatie kan ik zeker hulp gebruiken. Naast een full-time baan en het coachen komt dit nu toch vaak als laatste aan de beurt, terwijl er nog zoveel leuke plannen liggen. Die komen er nu niet van. Ik vind het zelf leuk om met de website en nieuwsbrieven door te gaan, maar zou er heel graag enkele mensen bij willen helpen om dit samen op te pakken.

9. …of eventueel over zou willen dragen aan iemand anders?

Een onderdeel van de communicatie waar we zeker versterking op zoeken is Social Media. Het zou mooi zijn als enkele enthousiastelingen aan de gang gaan met onze Instagram, Facebook of misschien wel TikTok.

10. Waarom zou eigenlijk iedereen een clubheld moeten willen worden?

Moeten is een groot wordt. Het is vooral iets dat je veel voldoening oplevert en met elkaar hartstikke leuk is om te doen. Hoeveel tijd je er ook in wil steken en wat je ook wil doen: het kan!

Related Articles