Alex Nansink nieuwe hitting-instructeur SB Junioren

Category: Clubnieuws 368
Alex Nansink (tweede van links) gaf eind 2020 ook een hittingclinic in samenwerking met Henk van Zijtveld

Vanaf woensdag 19 mei a.s. komt Alex Nansink (60) gedurende zes weken ons juniorenteam hittingtraining geven. Onze juniorentrainers worden hier volgens het train-de-trainer concept nauw bij betrokken, zodat niet alléén onze speelsters zich ontwikkelen maar ook ons trainerskader hiermee naar een hoger niveau wordt gebracht.

Alex heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij begon met honkbal bij HCAW. Met HCAW en Pirates speelde hij in de hoofdklasse en hij maakte deel uit van het Nederlandse B-team. Zijn coachloopbaan begon met honkbal bij verschillende verenigingen (Herons, BSC Almere 90, Cologne Cardinals (Duitsland) en BSV De Zuidvogels). 17 seizoenen was Alex actief als softbalcoach, waarvan hij 16 seizoenen actief was in de jeugdopleiding van HCAW. Vanaf 2021 is hij als trainer betrokken bij het opleidingsteam van Sparks 2. Het topjuniorenteam van HCAW werd onder zijn leiding twee keer Nederlands Kampioen. Hij heeft zes keer een Little League team gecoacht, vijf teams werden Nederlands Kampioen, en een Junior League-team ging als Europees kampioen naar de World Series in de USA.

Alex staat bekend als een uitstekende opleider en hitting-coach en zal al zijn kennis en technische bagage aan onze jeugdspeelsters met zijn bekende enthousiasme over brengen. Namens het bestuur wensen wij Alex veel succes toe en zijn blij om deze ervaren trainer binnen onze jeugdopleiding welkom te heten.

Related Articles