Onze nieuwe bestuursleden stellen zich voor

Category: Clubnieuws 272

In januari 2023 gaf Tim aan dat 2023 zijn laatste jaar als voorzitter zou zijn. Na 6 jaar werd het tijd voor iets anders. Een opvolger was al gauw in gedachte en na wat wikken en wegen heeft hij de voorzittershamer overgenomen! Naast een nieuwe voorzitter zijn we trouwens nog drie bestuursleden rijker! Bij elke van onze sporten beschikken we weer over een coördinator. Zo zijn alle bestuursfuncties weer bekleed en kunnen we met veel frisse en nieuwe energie seizoen 2024 in! Onze nieuwe bestuursleden stellen zich hieronder aan je voor!


Voorzitter: Erik Smits

Mijn naam is Erik Smits, woonachtig in Overvecht en opgegroeid in die omgeving. Naast de Hurricanes en american football ben ik gepassioneerd kok en karpervisser. Ik groeide op met voetbal, honkbal en verschillende vechtsporten. Dankzij voormalig headcoach Markus Zielke en vriend Jeffrey van Braam Morris begon ik in 2015 bij de Hurricanes, alweer 9 jaar geleden. Afgelopen zomer nam ik de rol als teammanager op mij, maar sinds 15 december 2023 mag ik mijzelf voorzitter van deze geweldige (familie)club noemen.

Sinds het afronden van mijn opleiding Commerciële Economie werk ik in de commerciële hoek van de ICT als Accountmanager. In die functie groeide ik door van trainee tot senior en van vermakelijk kleine bedrijven tot groot zakelijke bedrijven. Met mijn werkervaring, kennis van de club en passie voor de sporten denk ik een goede aanvulling te zijn in het bestuur. Met mijn marketingkennis wil ik extra licht schijnen op sponsoring en online en offline marketing van de club. Daarnaast wil ik mij inzetten voor het vernieuwen van onze kantine en het behouden van ons familiegevoel!

Tenslotte omschrijf ik mezelf als open, eerlijk en direct. Neem dus vooral contact met mij op als je vragen, opmerkingen of ideeën hebt over onze club. We zijn de vereniging met elkaar. We hebben iedereen nodig om er een nog mooiere club van te maken!

Heb jij een vraag of idee die je met Erik wilt delen? Neem contact met hem op via voorzitter@hurricanes.nl.


Coördinator American Football: Jeffrey van Braam Morris

Zoals sommigen van jullie weten ben ik Jeffrey van Braam Morris. Vanaf afgelopen zomer was ik ad-interim coördinator american football, maar sinds afgelopen algemene ledenvergadering ben ik ook officieel de coördinator voor american football binnen de ‘Canes. Een mooie rol tot nu toe, al zeg ik het zelf. Het is leuk om het reilen en zeilen mee te maken vanaf een andere kant.

Ik kwam 25 jaar geleden bij onze prachtige club binnen. Nu ik aan mijn laatste jaar als speler begin, wil ik ook na dit seizoen bij onze club betrokken blijven. Als coördinator helpen om onze mooie vereniging gezond en sterk te houden, leek mij dan ook een mooie optie.

In het dagelijks leven werk ik bij de NS. Ik werkte 13 jaar bij de afdeling reisinformatie, maar twee jaar geleden maakte ik de overstap naar machinist. Nu is het hele land mijn kantoor: van Leeuwarden en Den Helder tot Vlissingen en Maastricht!

Het afgelopen jaar was voor american football een bewogen jaar. Er is veel gebeurd in en rondom het team en ik zie daar voor mezelf de uitdaging om dit in goede banen te leiden. Ik wil mijn bijdragen leveren om er voor te zorgen dat we binnenkort weer met het AF Seniorenteam op het gemeentehuis staan om een landskampioenschap te vieren!

Heb jij een vraag of idee die je met Jeffrey wilt delen? Neem contact met hem op via americanfootball@hurricanes.nl.


Coördinator Honkbal: Amato Budding

De meesten kennen mij denk ik al, maar voor wie mij nog niet kent: Ik ben Amato Budding, geboren en getogen in Hilversum. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als engineer bij Van Leeuwen Sleufloze Technieken. Hier houd ik mij bezig met het ontwerpen, tekenen en berekenen van gestuurde boringen, persingen en bouwkuipen.

Ruim 20 jaar geleden begon ik bij de Hurricanes in de Peanuts (voorloper van Beeball). Hierna doorliep ik de volledige jeugdopleiding en ben ik momenteel actief binnen verscheidene teams: ik speel bij HB Heren 1 en SB Heren 1 en ik ben coach van SB Dames 1. Daarbij komt nu dus ook Coördinator Honkbal. Voor mij is dit de eerste keer dat ik in een dergelijke functie zal treden, maar dit zie ik vol goede moed tegemoet.

Het afgelopen jaar hadden we binnen onze vereniging geen honkbalteam. Dit is best zorgwekkend voor de doorstroom van de jeugd naar de senioren. Zodoende stonden verleden jaar een aantal (oud-)spelers op met het idee om het honkbal weer leven in te blazen. Aangevuld met spelers uit de jeugd staat in seizoen 2024 dan ook weer een honkbalteam op onze velden. Nadat ik binnen deze groep (oud-)spelers enigszins fungeerde als contactpersoon richting het bestuur, heb ik na enige bedenktijd besloten om de vacature Coördinator Honkbal in te vullen.

In deze functie hoop ik de komende jaren verder te kunnen bouwen aan onze honkbaltak, zowel in de grootte van de spelersgroep evenals het niveau. Met als doel dat we een ieder het niveau kunnen bieden wat diegene ambieert.

Heb jij een vraag of idee die je met Amato wilt delen? Neem contact met hem op via honkbal@hurricanes.nl.


Coördinator Softbal: Friso van Wieringen

Ik ben Friso van Wieringen en sinds december binnen het bestuur verantwoordelijk voor onze softbaltak. Ik ben de vader van Anouk (15), Valérie (13), Lucien (6) en Fabienne (4) en man van Quirina. Sinds een klein jaar ben ik lid van de Hurricanes, net als mijn vrouw en drie oudste kinderen. Mijn vrouw en ik trainen in het SB Recreantenteam onder leiding van Anneke. Hiervoor was ik jaren lid van de Gooise Atletiek Club en had in het GAC-bestuur de recreatieloopsport onder mijn hoede.

Het feit dat ik nu bij de Hurricanes zit is vooral te danken aan mijn dochter Valérie. Zij speelt nu een kleine twee jaar softbal. Op één of andere manier weet zij altijd groepen vriendinnen of familie mee te krijgen met dingen die ze doet.

Het duurde daarom niet lang, voordat ons gezin de overstap maakte van atletiek naar softbal. We krijgen als gezin zoveel plezier uit de club, dus wil ik ook mijn steentje bijdragen aan het beter maken van onze vereniging. Verenigingen bestaan tenslotte bij de gratie van vrijwilligers. Toen ik de bestuursvacatures voor 2024 zag, leek het mij niet meer dan logisch om in één van deze gaten te springen.

De komende tijd wil ik eerst mijn draai vinden in het bestuur en in de vereniging. Als relatieve nieuweling zijn er nog een hoop mensen die ik wil ontmoeten. Daarna wil ik samen met de verschillende coaches beleid uit gaan zetten, waarmee we als vereniging ook op de lange termijn met zelfstandige teams meedoen in de competitie. Met een stabiele ledenaanwas en de mogelijkheid op verschillende niveaus te softballen.

Tenslotte wil ik iedereen meegeven: ik heb zelf ervaren wat mond-tot-mondreclame kan doen. Ik wil iedereen oproepen om eens te kijken in je vriendenkring of daar mogelijke toekomstige teamgenoten in zitten. Nodig ze uit om te komen proeftrainen, zodat iedereen kan ervaren wat voor mooie vereniging en mooie sporten wij hebben.

Heb jij een vraag of idee die je met Friso wilt delen? Neem contact met hem op via softbal@hurricanes.nl.

Related Articles