Tim’s laatste nieuwjaarspeech

Category: Clubnieuws 163

Beste Leden,

Laat ik beginnen met iedereen de beste wensen te wensen voor het nieuwe jaar. Dit is mijn eerste speech als voorzitter in 2023, maar ook mijn laatste nieuwjaarspeech. Zij die op de Algemene Ledenvergadering aanwezig waren, hebben het al vernomen, maar na dit jaar zwaai ik af als voorzitter.

Terugblik 2022

Ik wil eerst terugblikken op 2022: na twee jaar Covid mochten we eindelijk onze geliefde sporten zonder restricties beoefenen, konden we weer de Midden Nederland cup organiseren en konden we nieuwe ideeën ontplooien. Een voorbeeld daarvan is de ‘Hurricanes Talent Factory’, waarin we de honkbaljeugd met gespecialiseerde trainingen en coaches meer techniek bijbrengen. Ook hadden we in 2022 sinds lange tijd weer een jeugd AF-team, die het zelfs tot de halve finale van het Nederlands kampioenschap schopten! Tenslotte kijk ik met trots naar al onze honk- en softbalteams, waar we in 2022 wederom in elke categorie een team konden inschrijven. Iets wat binnen de honk- en softbalbond steeds meer een unicum wordt.

Groot onderhoud in 2023

Daarnaast ontging het jullie vast niet dat ons complex een beachclub is geworden. In 2022 zou de gemeente groot onderhoud uitvoeren aan ons softbal- en honkbalveld. Helaas vond dit groot onderhoud nog niet plaats door personele problemen en miscommunicatie binnen de gemeente. Wel is ons verzekerd dat na de Midden Nederland Cup het softbalveld op de schop gaat en in de zomer het honkbalveld aan de beurt is. Beide velden voldoen straks aan de KNBSB-eisen, waaronder een warning track, en krijgen een nieuwe drainage, waardoor we met lichte regen kunnen trainen. Wij houden jullie op de hoogte van de vorderingen, want ook dit jaar moeten wij een beroep doen op jullie flexibiliteit. De trainingstijden en wedstrijden zullen hier en daar schuiven om iedereen zijn speeltijd te geven.

De Vrijwilligers Challenge

Afgelopen jaar zijn wij samen met NOC*NSF en een aantal leden de Vrijwilligerschallenge gestart. Hierbij nemen wij ons vrijwilligersbeleid onder de loep en kijken hoe we als leden effectiever onze bijdrage kunnen leveren aan de vereniging. Binnen het bestuur zoeken wij al ruim een jaar naar een coördinator Softbal en coördinator Honkbal, maar helaas nog zonder succes. Gezien ook ik af zwaai na dit jaar, is hulp zeker gewenst uit alle leden. Mocht je interesse hebben in één van de functies, mail mij dan vooral!

Onze weg naar een nieuw clubgebouw

In 2022 zijn we ook gestart met een groep leden voor de financiering van een nieuw clubgebouw. Het clubgebouw heeft zijn beste tijd gehad: de kleedkamers verzakken, het dak lekt en de douches zijn gedateerd. Het zal jullie niet verbazen, dat een nieuw clubgebouw neerzetten niet gemakkelijk geregeld is. We zijn een kleine vereniging met 280 leden en een nieuw clubgebouw kost al snel een half miljoen euro. Zonder hulp is dit onbegonnen werk. Binnen de projectgroep onderzoeken wij onze mogelijkheden. Mocht je hier een rol in willen of kunnen spelen, mail mij dan vooral!

De financiële situatie van de vereniging

Net als iedereen in Nederland, gaat ook de vereniging een zwaar jaar tegemoet. De energiekosten zijn nog niet bekend, maar we hebben deze al €5000,- hoger begroot dan voorgaande jaren. Dit is geld dat we niet zomaar uit een contributieverhoging kunnen halen. Daarom wil ik de oproep doen aan een ieder om verstandig om te gaan met elektriciteit dit jaar. Daarbij doe ik ook de oproep om ons te helpen financieel gezond te blijven. Wij zijn hard opzoek naar sponsoren en zoeken iemand die ons kan helpen deze sponsoren te vinden. Daarbij sta ik open voor alle initiatieven die meer geld in ons clublaatje brengen, zodat we nog jaren van deze prachtige club kunnen blijven genieten. Wederom hiervoor: neemt contact met mij op!

Dankwoord

Ten slotte wil ik een dankwoord richten aan jullie als leden. Hoewel ik nog een jaar de eer heb jullie voorzitter te zijn, wil ik jullie als leden nu al bedanken voor het vertrouwen wat ik heb genoten. Ik wil in het bijzonder mijn medebestuursleden bedanken. Als ik zie wat wij met elkaar voor elkaar hebben weten te krijgen, had ik dat vooraf niet kunnen dromen. Er zijn nieuwe statuten opgesteld, gedragsregels herschreven, de vereniging is rookvrij, de veiligheid op de sportclub is onder de loep genomen, de wethouder en burgemeester kennen de weg naar onze vereniging en we hebben als een van de weinige verenigingen een G-team. Dit was niet gelukt zonder Marjanne, Frits, Sandrino, Edwin, Nathalie, Rosanne en Jannes. Ik wil jullie bedanken voor alle steun en hulp die ik heb mogen genieten.

Dan wil ik afsluiten met hetgeen waar ik mee begon: ik wens iedereen een fantastisch 2023 met sportieve successen, waarin we elkaar beter maken, maar vooral waarin we lol hebben met elkaar. Dat is altijd de rode draad binnen onze club geweest, we zijn één familie, waar lol hebben nog altijd op nummer 1 komt!

Tim Beuckens
Voorzitter
voorzitter@hurricanes.nl

Related Articles