Wil jij scheidsrechter worden?

Category: Clubnieuws 372
©Inge Groot

Altijd gedacht dat je te klein, te onervaren, te bescheiden, te zachtaardig of te onzeker bent om een goede scheidsrechter te worden? Think again! De afgelopen jaren zijn al veel spelers je voorgegaan en hebben een scheidsrechterscursus gevolgd. Zij staan tijdens oefenpotjes en competitiewedstrijden achter de plaat of in het veld en hebben daar ontzettend veel plezier in. Dit jaar gaan we het nóg leuker maken om wedstrijden te leiden!

Who’s got the balls?

Een team van ervaren Hurricanes- scheidsrechters gaat je persoonlijk begeleiden: Om je over je onzekerheid heen te helpen, om om te gaan met commentaar vanaf de tribune, om stevig in je schoenen te staan bij vervelende coaches, maar vooral hoe je als scheids er voor zorgt dat de wedstrijd leuk verloopt. Ze geven je handige tips en nemen na afloop de tijd om met je te bespreken wat goed ging, wat je nog kunt verbeteren en vooral wat je leuk vond! Want daar gaat het tenslotte om!

Heb je al meer ervaring?

Als je al wat meer ervaring hebt, nodigen we in het seizoen (oud-)bondscheidsrechters of (oud-)internationals uit met wie je samen een wedstrijd mag leiden. Met één plaat- en drie veldscheidsrechters, net zoals in de MLB of NCAA, krijg je de kans om de kneepjes van het vak te leren.

Ben je enthousiast?

Doe dan als opwarmertje de eenvoudige online Umpire 1-test! Je doet deze test net zo vaak als je wilt en als je je KNBSB-lidnummer invult, krijg je ook nog het officiële Umpire 1-diploma. Die heb je dan alvast mooi in the pocket.
Mocht je er verder niets meer mee doen, dan heb je in elk geval je kennis van de spelregels weer lekker opgefrist. Ook leuk voor ouders, grootouders, ooms, tantes, vrienden en vriendinnen om te doen!

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over hoe je een (betere) scheidsrechter kan worden? Kijk dan voor meer informatie bij Officials op onze website of stuur een mail naar Inge Groot via officials@hurricanes.nl. En houd vooral de updates in de gaten, want je gaat dit jaar veel van ons horen.

Related Articles