In memoriam: Jan Reurekas

Category: Clubnieuws 405

Op donderdag 28 oktober is Jan Reurekas op 80 jarige leeftijd overleden. Jan was ongeveer 60 jaar de beste vriend van mijn vader, Han Groeneveld, tot deze in 2012 overleed. Ik heb hem dan ook mijn hele leven Oom Jan genoemd. Oom Jan heeft samen met mijn vader gekorfbald bij Altius en ook gehonkbald bij OSO, waar zijn vrouw Fen ook in het bestuur zat.

OSO (Omroep Sport en Ontspanning) is in de jaren ’60 als sportvereniging ontstaan vanuit de personeelsvereniging van de verschillende toenmalige radio-omroepen. OSO is één van de grondleggers van de Hilversum Hurricanes.

Zijn hele honkballeven speelde Oom Jan op het derde honk en op de gevel van hun derde huis in Maarssen hing dan ook een houten honkbalknuppel met daarin “derde honk” gebrand. Hij bleef tot het laatst geïnteresseerd in het reilen en zeilen van onze club en wij hebben heel wat uurtjes over onze gezamenlijke passie gesproken.

Oom Jan wordt nu al gemist en wij wensen tante Fen, samen met kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte.
Anneke Groeneveld

Related Articles