Financiering voor een nieuw clubhuis

Category: Clubnieuws 177

Het is je vast wel eens opgevallen: afgebladderde verf, weggerot hout en lekkages. Ons clubhuis werd zo’n 40 jaar geleden met veel liefde gebouwd door een groep enthousiaste clubleden. Maar de jaren zijn gaan tellen en ons oude, vertrouwde clubhuis moet binnenkort met pensioen. Een bouwkundig adviseur vertelde dat er nog maximaal vijf tot tien jaar leven in het huidige clubhuis zit. Dat lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat snel en de realisatie van een nieuw clubhuis kost veel tijd.

Daarom is er van de zomer een clubhuiscommissie gevormd om te onderzoeken wat onze mogelijkheden zijn, zowel bouwkundig als financieel, qua vergunningen en verdienmodellen. Het werd meteen duidelijk dat de financiële kant van dit project de grootste uitdaging is. Een nieuw clubhuis kost minimaal enkele tonnen, natuurlijk ook afhankelijk van de wensen die we hebben. Maar ook voor een eenvoudig clubhuis is heel veel geld nodig. Geld dat we helaas niet zo maar hebben.

Daarom denken we na over manieren om aan geld te komen, want externe financierders verwachten (zeker tegenwoordig) ook een flinke eigen bijdrage. We moeten de komende jaren acties en evenementen organiseren die geld in het laadje brengen. Graag komen we daar later bij jullie op terug, maar goede ideeën hiervoor zijn natuurlijk al welkom! Heb jij een goed idee? Neem dan vooral contact met ons op via Tim (voorzitter@hurricanes.nl).

Voor het moment kan iedereen zijn eigen bijdrage al leveren door mee te doen met een van de volgende acties die ons geld opleveren:

  • Doe je online aankopen via onze SponsorKliks-pagina. Hoe? Dat leggen we je uit!
  • Lever je statiegeldflessen- en flesjes, oude keukenvet en -olie in bij de kantinedames,
  • Denk ook eens aan het huren van de kantine voor een feestje of een sportactiviteit met bijvoorbeeld je werk op ons complex!

Het zijn kleine bedragen in relatie tot een nieuw clubhuis, maar alle beetjes helpen! Alvast bedankt!

De clubhuiscommissie: Tim Beuckens, Anneke Groeneveld, Neil Simmons, Robbert Kroon en Yolanda van den Berg

Een impressie van de aanbouw van onze kantine (juni 1984 – maart 1985)

Related Articles